Wordt uw salariswagen straks een ‘salariswoning’? Als het van Youth For Climate (YFC) en enkele experten afhangt misschien wel. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Econoom Geert Noels (Econopolis) gelooft er niet. “Gekker moet het niet worden”, reageert hij op Twitter.  

Nu er mogelijk binnenkort een doorstart komt van de onderhandelingen voor een federale regering rakelen klimaatactivisten opnieuw een aantal oude ideeën op. Onder meer klimatoloog Jean-Pascal van Ypersele en de vorige Vlaamse bouwmeester, Leo Van Broeck, proberen opnieuw het thema klimaat op de agenda te krijgen van de federale onderhandelaars. “De klimaatjongeren en de experten merken dat het coronavirus de klimaatcrisis naar de achtergrond heeft gedrongen”, zo klinkt het. 

Geert Noels (Econopolis): “Laat ons vooral mensen vrij laten een woning te kiezen die niet verbonden is aan de werkgever”

Daarom dringt men aan dat “de nieuwe federale regering een omslag tot stand zou brengen op het gebied van landgebruik, stadsplanning en infrastructuur”. Maar ook het woonbeleid moet anders. Daarbij haalt men opnieuw het voorstel om de bedrijfswagen te vervangen door een ‘salariswoning’ van onder het stof.

Anderzijds is dat idee niet nieuw. Zo is het een jaar geleden al eens zonder succes gelanceerd. Econoom en financieel expert Geert Noels vindt het alvast geen goed idee. “Een salariswoning…. laat ons vooral mensen vrij laten een woning te kiezen die niet verbonden is aan een werkgever. Gekker moet het niet worden”, laat hij op Twitter weten.