Conner Rousseau en Egbert Lachaert hebben op dit moment een onderhoud bij de koning over de laatste ontwikkelingen omtrent de regeringsvorming. Vivaldi lijkt ten einde voor het begonnen is, en dat zou ook het einde betekenen van preformateurs Rousseau en Lachaert. Dat meldt Belga

Bijna 500 dagen na de verkiezingen zit ons land nog steeds zonder federale regering. Een regering van groenen, socialisten, liberalen en CD&V leek in de maak, maar MR-voorzitter Georges Georges-Louis Bouchez zorgde naar verluidt voor te veel ergernis bij de andere partijen en gooide zo roet in het eten van de waarschijnlijk laatste kans. 

Het verhaal van Vivaldi lijkt dus ten einde te komen nog voor ze goed en wel begonnen waren. De vergaderingen van vandaag werden opgeschort en preformateurs Egbert Lachaert (Open Vld) en Conner Rousseau (sp.a) trokken in plaats daarvan naar het paleis. Om 17u werd daar een onderhoud gepland met koning Filip.

Bij Open Vld-bronnen is te horen dat vooorzitter Egbert Lachaert zijn taak als preformateur daar zal neerleggen. Dat was ook zijn belofte indien het Vivaldi-project niet zou slagen. Het blijft echter afwachten wat de koning zal doen en of die het ontslag van de preformateur(s) zal aanvaarden. 

Later meer.