Een 58-jarige rechter uit Brasschaat is veroordeeld tot twee maanden rijverbod en een boete van 3.200 euro omdat ze in stomdronken toestand een ongeval met vluchtmisdrijf heeft gepleegd. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Tijdens de receptie geweest had zij bijzonder veel gedronken. De bloedanalyse wees uit dat ze maar liefst 2,8 promille alcohol in haar bloed had.

Desalniettemin reed ze toch met de auto naar huis. Maar al na enkele honderden meter liep het fout. Ze botste op de Leopold De Waelplaats tegen een afvalcontainer en vervolgens raakt ze in de Graaf Van Hoornestraat nog twee geparkeerde auto’s. Hoewel de Volkswagen Beetle waar de rechter mee reed zwaar beschadigd was zette ze haar dronkenmansrit onverstoord verder. De wegpolitie hield haar tegen toen ze al op de Antwerpse Ring was gesukkeld.

Omdat magistraten ‘voorrang van rechtsmacht’ genieten moest zij voor het hof van beroep verschijnen. Het parket vorderde twee maanden rijverbod, een boete van 1.600 euro en een alcoholslot.

Rechter Caroline M. betuigde tegenover de rechtbank haar spijt en schaamte. In het besef dat zij als rechter een voorbeeldfunctie heeft gaf zij dat ze een uiterst gevaarlijke situatie had gecreëerd. Voorafgaand aan haar proces had de magistrate al een alcoholslot in haar auto laten plaatsen.

Het hof sprak een geldboete van in totaal 3.200 euro uit, waarvan de helft met uitstel. Daarbovenop komt ook twee maanden rijverbod, waarvan de helft met uitstel. Op haar rijbewijs komt een beperking. De volgende twee jaar mag rechter Caroline M. enkel met auto’s rijden die met een alcoholslot zijn uitgerust.