Aaron “Jay” Danielson werd doodgeschoten tijdens de rellen in Portland, Amerika. Zijn schutter was een man genaamd Reinoehl Michael. De Amerikaanse president Donald Trump riep onmiddellijk op de schutter te arresteren. “Waarom heeft de politie van Portland de koelbloedige moordenaar van Aaron “Jay” Danielson nog niet gearresteerd? Doe je werk, doe het snel. Iedereen weet wie deze crimineel is. Geen wonder dat Portland een hel aan het worden is!”, klonk het op zijn Twitter. In een interview met VICE News deed Reinoehl zijn verhaal en beweerde dat het zelfverdediging was. De politie kwam hem echter toch halen, wat uitdraaide tot een schietpartij. Reinoehl kwam hierbij om het leven. Dat meldt The New York Times.

(Lees verder onder de Tweet)

Reinoehl, die zeer herkenbaar is door de tatoeage van een zwarte vuist – het logo van BLM – op zijn nek, vertelde in VICE News zeer openhartig over het incident. Hij ontkent niet dat hij Danielson heeft doodgeschoten, maar beweert dat het zelfverdediging was. “Ik had het gevoel dat mijn leven in gevaar was, net als de levens van de mensen rondom me. Ik had het gevoel dat ik geen andere keuze had. Het was ieder voor zich en de politie liet het gebeuren. Ik heb niemand onschuldig geraakt, het was volledig terecht. Had ik niet geschoten, dan zou hij mijn vriend en mij gedood hebben. Ik had geen keuze. Of ja, ik had wel een keuze en kunnen toekijken hoe hij mijn gekleurde vriend had doodgeschoten, maar ik was niet van plan dat te doen,” zegt hij. Op Instagram postte hij ook in juni dat hij “100% voor Antifa is”, een extreemlinkse beweging die vaak deelneemt aan gewelddadige rellen.

(Lees verder onder de Tweet)

“Danielson was helemaal niemand aan het aanvallen”

De vriend van Danielson, Chandler Pappas, spreekt dat verhaal echter tegen in Fox News. “Er is hier veel desinformatie de ronde aan het doen. Dat mijn vriend een gevaar zou geweest zijn, kunnen ze absoluut niet bewijzen omdat het niet zo was. Het juridisch systeem hier in Oregon is corrupt en eenzijdig. Ze (de leden van Antifa) kwamen achter onze rug aanlopen, begonnen te roepen en we draaiden ons daardoor om. Ik had zelfs geen tijd om te beseffen wat er aan het gebeuren was en had zelfs nog niet door dat iemand een wapen naar ons aan het richten was. Ze schoten mijn vriend en hebben hem vermoord. Er was geen waarschuwing. Ik had op dat moment zelfs geen wapen bij. Wel had ik traangas bij, gewoon ter zelfverdediging. Ik geloof dat onze pet het doelwit was (een pet met de Amerikaanse vlag en de tekst “Patriot Prayer”, een conservatieve vereniging in Oregon).”

Reinoehl Michael doodgeschoten tijdens arrestatie 

The New York Times meldt nu dat Michael Reinoehl is doodgeschoten door de politie tijdens zijn arrestatie. “Volgens de eerste informatie kregen we te horen dat de verdachte gewapend was en onze agenten bedreigde. De task force heeft op die dreiging gereageerd en de verdachte geraakt. Hij was op slag dood,” stond te lezen in een officiële statement. Volgens een getuigenis in de lokale krant The Olympian zou Reinoehl eerst het vuur hebben geopend en tientallen keren geschoten hebben alvorens de politie terugschoot.