De Nederlandse PVV en FVD zijn niet te spreken over een beslissing van het gerecht, meldt De Telegraaf. Deze besliste dat de Nederlandse rapper ‘Akwasi’ niet vervolgd zal worden. De rapper riep in juni nog op een Black Lives Matter-betoging dat ‘hij de eerste zwarte piet in november in zijn gezicht ging trappen’. PVV en FVD zijn niet te spreken over het sepot van het Openbaar Ministerie. Ze vinden dat de rechtsgelijkheid is geschonden. Daarbij wordt er verwezen naar de veroordeling vorige week van bepaalde uitspraken van Geert Wilders (PVV).

“Totale willekeur”, klinkt het bij Wilders. “Ik stel een vraag, sta zes jaar voor de rechter en word veroordeeld, Akwasi dreigt met grof geweld en gaat vrijuit. Nederland is een corrupt land geworden.” Wilders werd een week geleden nog schuldig bevonden aan ‘groepsbelediging’ voor feiten die zes jaar geleden plaats vonden. Hij vindt het absoluut niet kunnen dat de rapper nu wel wegkomt met zijn uitspraken die aansporen tot geweld. Ook Theo Hiddema (FvD), die ook strafpleiter is, vindt de beslissing van het Openbaar ministerie ‘Juridisch stupide’. Volgens hem wordt door het besluit van het OM het principe van rechtsgelijkheid geschonden. 

Na de uitspraken van Akwasi in juni deden meer dan 40 mensen aangifte tegen hem. Hij riep toen op een Black Lives Matter-betoging: “Op het moment dat ik in november een Zwarte Piet zie, trap ik hem hoogstpersoonlijk op zijn gezicht.”  Het Openbaar Ministerie merkt op dat de uitspraken inderdaad strafbaar zijn, maar dat door de excuses van Akwasi de zaak is geseponeerd. Ondertussen loopt er wel nog een ander onderzoek tegen de Nederlandse rapper. Hierbij gaat het opnieuw over uitspraken over zwarte piet. Ditmaal op twitter.