De PVDA organiseert in Limburg een ‘miljonairsroute’ om haar eis voor een ‘coronataks’ op grote vermogens kracht bij te zetten schrijft Het Laatste Nieuws.  De wandelroute van de communistische partij neemt u echter mee van een bejaardentehuis via een bankkantoor, langs de C&A en de Delhaize.

“De routes lopen telkens langs wijngaarden, kastelen… eigenlijk allerlei soorten eigendommen van de rijkste Limburgers”, kondigt voorzitter Kim Dewitte nochtans breed glimlachend aan in Het Laatste Nieuws. Hij legt er uit dat zijn partij op een ludieke manier wil “tonen dat ook in onze provincie de mensen niet gelijk zijn”. En tegelijk wil ze “benadrukken dat we ijveren voor een coronataks op grote vermogens.” 

Of de tocht een grote toeristische meerwaarde heeft laten we in het midden. We namen alvast eens een kijkje langs het parcours. We geven u graag nu al de ‘hoogtepunten’ mee. De wandelroute loopt onder meer langs ‘Residentie Prinsenpark’, en eindigt via een AXA Bank en verzekeringskantoor, de C&A en de Delhaize bij het KBC-kantoor. 

Die Residentie Prinsenpark blijkt een rust- en verzorgingsthuis te zijn. Maar dat klinkt in de beschrijving van PVDA als volgt: “Dit commercieel rusthuis behoort tot de Senior Living Group, één van de 3 dominante spelers in de sector. […] In België ‘ontzorgt’ Senior Living group zo’n 12.500 bewoners zolang die maandelijks gemiddeld 1.900 EUR blijven ophoesten uiteraard.”  

Het voorstel van een coronataks is niet nieuw en werd ook in maart van dit jaar al eens voorgesteld door voorzitter Peter Mertens.