Het afgelopen weekend werden de ordediensten opnieuw bekogeld in de Brusselse gemeente Molenbeek. Ditmaal vonden de feiten plaats in de buurt van het metrostation Beekkant, waar een samenscholingsverbod geldt. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Bruzz.

Net als in de Sippelbergwijk – nadat de de brandweer daar bekogeld werd met glazen flessen, geldt in de wijk rondom het metrostation Beekkant een samenscholingsverbod. Zaterdagavond werd de politie ter plaatste geroepen, na klachten van buurtbewoners over overlast door hangjongeren.

Politie belaagd nadat men twee personen trachtte te arresteren

Toen de politie trachtte twee personen te arresteren, werden zij bekogeld vanuit de omliggende woonblokken. “Andere jongeren kwamen zich bemoeien en probeerden de arrestatie te verhinderen. Vanuit de woonblokken werden onze ploegen bekogeld met allerhande objecten. We hebben uiteindelijk pepperspray moeten gebruiken om de situatie meester te worden. Nog eens drie verdachten werden daarbij opgepakt”, zegt Caroline Vervaet van de politiezone Brussel-West tegen Bruzz.  

“Het is een beetje hetzelfde verhaal als tijdens de hele zomer. Jongeren hebben niets om handen en wij hebben in het kader van de coronacrisis onze controles opgedreven. Dan botst dat al eens”, klinkt het verder.