Terwijl de regio Nagorno-Karabach volop zijn burgers mobiliseert, roept Vladimir Poetin op tot een onmiddellijk staakt-het-vuren. Dat meldt BELGA. In de naar onafhankelijkheid strevende regio Nagorno-Karabach, in het zuiden van de Kaukasus, braken hevige gevechten uit tussen Armeense strijders en het Azerbeidzjaanse leger. Er is ondertussen sprake van slachtoffers onder de burgers en van heel wat vernielde woningen. Beide zijden verwijten elkaar met de aanval begonnen te zijn.

De naar zelfstandigheid strevende regio heeft de staat van oorlog afgekondigd en mobiliseert de burgers. Alle inwoners vanaf 18 jaar zijn opgedragen zich voor te bereiden op de strijd.

In de regio Nagorno-Karabach, die steun krijgt van Armenië, wonen voornamelijk Armenen. Bij het begin van de jaren 1990 maakte een oorlog er maar liefst 30.000 doden. Sindsdien willen de Azerbeidzjaanse autoriteiten er de controle overnemen, indien nodig met geweld. Vredesgesprekken bevinden zich al vele jaren in een impasse. 

Het ministerie van Defensie van Azerbeidzjan meldt dat er één helikopter is neergehaald maar, dat de bemanning ongedeerd is. Volgens het ministerie werden 12 luchtafweerinstallaties van de tegenstander vernietigd.