Het Hasseltse Parkhotel zal vanaf oktober fungeren als asielzoekerscentrum voor 125 asielzoekers. Dat meldt Het Belang van Limburg. Vlaams Belang verzet zich tegen die beslissing. Op geen enkele manier is de mening van lokale bevolking gevraagd”, klinkt het. 

Alle asielzoekerscentra in ons land zitten al een tijdje vol als gevolg van de grote instroom asielzoekers in ons land. Daarom gaat de overheid op zoek naar alternatieve locaties waar asielzoekers gehuisvest kunnen worden. Zo werden bijvoorbeeld vakantieparken aangeschreven, of wordt in dit geval een hotel omgetoverd tot asielzoekerscentrum. 

Vanaf volgende maand zullen 125 asielzoekers hun intrek nemen in het Parkhotel in Hasselt. Er zullen voor een periode van 12 tot 18 maanden asielzoekers uit Afghanistan, Syrië, Eritrea en Irak worden opvangen. Het Hasseltse stadsbestuur zou niet betrokken geweest zijn bij die beslissing, net als de lokale bevolking. Op 16 september is er een infomarkt voor de buurtbewoners. 

Vlaams Belang is wel de enige partij die zich verzet tegen de komst van het asielzoekerscentrum. “Het is zonneklaar dat de opvang van 125 asielzoekers de draagkracht van de buurt overstijgt”, aldus Kamerlid Frank Troosters (Vlaams Belang), die bovendien wijst op een “een risicovolle mix van Afghanen, Syriërs, Eritreeërs en Irakezen”.

“Bovendien is de manier waarop deze beslissing door de strot geduwd werd onaanvaardbaar”, vervolgt Troosters, die ook fractievoorzitter is voor zijn partij in de Hasseltse gemeenteraad. “Op geen enkele manier is de mening van lokale bevolking gevraagd. Het organiseren van een infomarkt nadat de beslissing is genomen, verandert daar niets aan.”