De voortvluchtige crimineel Oualid Sekkaki (26) is opgepakt in Limburg. Hij wist in december vorig jaar te ontsnappen uit de gevangenis van Turnhout. Daarna probeerde hij via postkaartjes de politie te overtuigen dat hij in Thailand zat, in de hoop dat ze hem daar zouden beginnen zoeken. Na intensief onderzoek bleek dat niet te kloppen en konden agenten hem in Limburg opsporen. Hij wordt niet teruggestuurd naar Turnhout, maar zal geplaatst worden in de instelling van Hasselt.

Het Antwerpse parket en het FAST-team van de federale politie zaten Sekkaki al enkele dagen op de hielen. Op donderdagavond, rond 19:00, sloegen ze dan uiteindelijk toe en kon men Sekkaki succesvol arresteren. Hij werd door de wegpolitie van Lummen onderschept nadat hij een geruime tijd zou gevolgd geweest zijn.

Ontsnapt uit de gevangenis en zogezegd in Thailand

Sekkaki wist op donderdag 19 december te ontsnappen met vier andere gevangenen. Die ontsnapping was eenvoudiger dan men zou denken, hij kon namelijk gewoon over een muur klimmen. Daarna duurde het drie uur vooraleer hij nationaal geseind stond waardoor hij zich kon verschuilen. Op Europees niveau duurde het zelfs 21 uur alvorens hij geseind stond. Pas 85 uur na zijn ontsnapping stond hij geseind bij Interpol. Daarom leek het ook zeer waarschijnlijk dat hij ver gevlucht zou zijn en daarop heeft hij proberen inspelen. Hij had namelijk een postkaartje gestuurd naar de directie van de gevangenis van Turnhout. Daarop schreef hij “groeten uit Thailand”. Later werd ook nog een foto van hem gepubliceerd waardoor hij in Zuid-Amerika geplaatst werd.

Sekkaki kreeg alle tijd in de wereld om het land te ontvluchten