Zaterdagavond is opnieuw een woning beschoten in Deurne. Dat gebeurde op de tweede dag na de start van ‘Operatie Nachtwacht‘. Een operatie met als doel het bestrijden van druggerelateerde criminaliteit. Bart De Wever noemde dat enkele dagen terug nog ‘de grootste veiligheidsoperatie’ in 20 jaar. Dat melden De Tijd en Het Laatste Nieuws en is bevestigd door de Antwerpse Politie. 

De eerste nacht sinds Operatie Nachtwacht in Antwerpen verliep rustig, maar zaterdagavond is vanop een voorbijrijdende scooter een woning onder vuur genomen. De politie ontving zaterdagavond rond 22 uur een oproep voor een schietincident in de Palinckstraat in Deurne.

Bij aankomst stelde de politie vast dat er twee kogelinslagen in een garagepoort terechtkwamen. De verdachten, twee jonge mannen op een scooter, konden ontkomen. Niemand raakte gewond. De straat werd afgesloten en ook het gerechtelijk lab en de onderzoeksrechter kwamen ter plaatse om de inslagen te onderzoeken.

“Ik vermoed dat sommigen het leuk vinden dat het in Antwerpen gebeurt, want dan is het mijn probleem”

Bart De Wever had nog maar net ‘Operatie Nachtwacht’ gelanceerd met als doel de druggerelateerde criminaliteit te bestrijden. Dat er op de tweede nacht van Operatie Nachtwacht opnieuw een incident is, betekent volgens Antwerps politiewoordvoerder Migom aan VTM NIEUWS dat het initiatief “geen dag te laat komt”. Migoms stelt dat de politie in de loop van de operatie zal blijven evalueren. “Maar we gaan door zolang het nodig is”, zegt hij vastberaden.

Ook Antwerps burgemeester De Wever, zelf inwoner van Deurne, die vanochtend te gast was in het VRT-programma ‘De Zevende Dag’ reageerde al op het incident. “Er is een drugsoorlog bezig in het milieu”, zei hij daar. “Deze actie is symptoombestrijding. We geven het signaal: stop dit geweld. We gaan door zolang als nodig om de orde en veiligheid te herstellen”

De Wever had ook kritiek op de onderbemanning bij de politie. Volgens De Wever beschikt het Antwerpse korps over 30 agenten om het drugsprobleem te bestrijden. “Dat zouden er 300 moeten zijn”, zei de Antwerpse burgemeester.  “Wat ik vaststel, is dat men in Brussel niet bezig is met dit probleem. Ik vermoed dat sommigen het zelfs leuk vinden dat het in Antwerpen gebeurt want dan is het mijn probleem”, voegde De Wever daar nog aan toe.  

1 REACTIE

  1. BDW zou ondertussen moeten weten dat justitie aan de kant van de criminelen staat. Zolang we geen Vlaamse justitie hebben, zolang we nog meer criminelen invoeren, is het dweilen met de kraan open. Vlaamse overheid moet ook eens werk maken van alle internationale verdragen die ons beletten om een degelijk beleid te voeren v