Amerikaans president Donald Trump kondigde vrijdagavond aan dat na de Verenigde Arabische Emiraten nu ook Bahrein vrede heeft gesloten met Israël. Dit betekent dat Bahrein nu diplomatieke betrekkingen zal aanknopen met Israël. “Onze twee grote vrienden Israël en het koninkrijk Bahrein zijn het eens over een vredesdeal”, klinkt het in een tweet die Trump de wereld in stuurde. 

“Opnieuw een HISTORISCHE doorbraak vandaag!” Zo begint Amerikaans president Trump zijn tweet die hij vrijdagavond de wereld in stuurde. Hij vertelt in de tweet dat Israël en Bahrein akkoord gaan met een vredesdeal. Koning Hamad bin Isa bin Salman al-Khalifa van Bahrein en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu spraken vrijdag met Trump en kwamen nadien tot een akkoord. “Dit is een historische doorbraak om vrede te bevorderen in het Midden-Oosten”, zegt Trump.

(Lees verder onder de tweet)

De leiders van beide landen prijzen Trump voor zijn manier van bemiddeling in het vredesoverleg. “We bedanken Trump voor zijn toewijding aan de vrede in de regio, zijn focus op gedeelde uitdagingen en de pragmatische en unieke benadering die hij heeft gevolgd om onze naties bij elkaar te brengen”, klinkt het. Zoals te zien is in de tweet is de deal de tweede in een maand. Een kleine maand geleden normaliseerden de Verenigde Arabische Emiraten ook al de betrekkingen met Israël. Ook bij dat akkoord speelde Trump een cruciale rol.