Afgelopen nacht werd in de Brusselse Marollen opnieuw op verschillende plaatsen brand gesticht. Twee auto’s en tal van vuilnisbakken brandden uit. Dat meldt HLN. Sinds vrijdag is het al bijzonder onrustig in de Marollen, met dagelijks brandstichtingen en geweld tegen hulpdiensten. 

In de nacht van vrijdag op zaterdag zorgden Brusselse handjongeren voor problemen in de Marollen. Ze stichtten brand en lokten vervolgens de toesnellende hulpdiensten in een hinderlaag. Brandweer en politie werden bekogeld met onder meer molotovcocktails.

Er werd aangekondigd dat er streng zou worden opgetreden tegen de amokmakers, maar dat lijkt niet echt te baten. Ook de nachten nadien was het steevast zeer onrustig en werd er brand gesticht. Tal van wagens brandden de voorbije dagen helemaal uit in de Marollen. “We wonen in een getto”, aldus één van de slachtoffers. 

Ook vorige nacht was het weer bijzonder onrustig in de Marollen. Omstreeks 22u30 kwamen de eerste meldingen binnen van brandende vuilniszakken in de wijk. De brand zorgde ook voor e beschadiging van een woning. Ongeveer een uur later moest de brandweer opnieuw uitrukken naar de Marollen. Dit keer werden twee auto’s in brand gestoken. 

De federale politie is een onderzoek gestart, er werd nog niemand opgepakt.