Tim Davie, de nieuwe directeur-generaal van de Britse staatsomroep BBC, is naar verluidt van plan om het mes te zetten in het komedie-aanbod van de omroep, dat veel te links zou zijn. Dat schrijft de Britse krant The Telegraph. “We zijn een universele openbare dienst – een BBC voor iedereen, die elk deel van dit land dient en vertegenwoordigt”, zegt Davie.

De Britse staatsomroep kreeg de laatste jaren veel kritiek te verduren. De BBC zou te partijdig zijn, te links en te veel gericht op de linksliberale bubbel in Londen. Conservatieven en Brexit-stemmers zouden zich niet vertegenwoordigd voelen door de omroep. Een recent voorbeeld was de rel rond het schrappen van de tekst van het patriottische volkslied ‘Rule, Britannia!’

Komedie-aanbod BBC is “te eenzijdig” links

Tim Davie, de nieuwe directeur-generaal van de BBC, wil komaf maken met die perceptie. “In het algemeen is mijn uitgangspunt dat we een universele openbare dienst zijn – een BBC voor iedereen, die elk deel van dit land dient en vertegenwoordigt”, zegt Davie.

Over de concrete veranderingen die op til zijn is weinig geweten, maar volgens The Telegraph is men van plan om te snoeien in het “te eenzijdig” linkse komedie-aanbod. Te veel programma’s zouden “oneerlijk vooringenomen zijn tegen de Tories, Donald Trump en Brexit”.