De naaktbeelden van enkele BV’s blijken ook te zijn verdeeld via een expliciet ‘homo-pornoforum’. Tijdens het onderzoek naar de internetbronnen die de expliciete beelden van Stan Van Samang, Peter Van de Veire en Sean Dhondt hebben verspreid stootten de advocaten van Van Samang op een internetforum LPSG, wat de afkorting is voor ‘Large Penis Support Group’. Op dat forum was een groep ‘Belgian Celebrities’ aangemaakt. In die groep bevonden zich aldus de krant Het Laatste Nieuws honderden beelden en video’s van naakte mannelijke BV’s. 

LPSG, de ‘Large Penis Support Group’, blijkt een website te zijn beheerd door een Canadees bedrijf. Daarop ontdekte de krant een groep ‘Belgian Celebrities’ met tal van expliciete naaktbeelden en filmpjes van Belgische bekende mannen. 

De groep blijkt, niet geheel onverwacht, vooral populair bij homoseksuele mannen. Het beeldmateriaal zou in in totaal zo’n 54 pagina’s en meer dan duizend berichten bevatten met foto’s en video’s van Belgische bekende mannen. Gaande van acteurs, presentatoren tot sportlui en muzikanten. Onder deze foto’s ook een hele reeks expliciete naaktbeelden.

De krant veronderstelt dat “de beelden gelekt zijn uit hun privéomgeving of via hun sociale media”. Twee weken geleden zouden er de eerste van drie BV’s gevraagd en gedeeld zijn. Een persoon, met het account ‘d202019′ zou daar op 5 september de beelden van Sean Dhondt (36) en Stan Van Samang online hebben gezet. Het was één dag oud, wat er op wijst dat het speciaal is aangemaakt om die beelden te kunnen verspreiden.

De eigenaar zei niet op de hoogte te zijn en heeft de groep verwijderd

De beelden van Sean Dhondt die achter een betaalmuur zaten verdwijnen enkele dagen later alweer. Maar al snel volgen andere groepsleden die er de beelden van Peter Van de Veire (48) delen. Eens het nieuws breder in de pers bekend is en men beseft dat er advocaten ingeschakeld zijn, schakelde men over naar privéberichten.

De eigenaar van de website werd door de krant geconfronteerd met de ontdekking maar ontkent met klem op de hoogte te zijn geweest. Hij zegt verrast te zijn dat hij niks van de  advocaten heeft gehoord zou de groep verwijderd inmiddels verwijderd hebben. “Dit is onacceptabel. Diegenen die verantwoordelijk waren voor het verspreiden van die beelden, zijn ook verbannen van onze website”, liet hij nog weten.

Volgens de eigenaar is de website “een plek waar gebruikers beelden van zichzelf kunnen delen”. De advocaat van Stan Van Samang, Patrick Höfströssler, vindt het alvast goed nieuws dat de groep verdwenen is. “De vraag blijft natuurlijk of wij iets van strafrechtelijke actie kunnen ondernemen tegenover de website. Als je kijkt naar het consumentenrecht: als een website zijn diensten aanbiedt in een land, moet het ook de consumentenrechten van dat land volgen.”