De Franstalige liberalen van de MR en hun voorzitter Georges-Louis Bouchez zijn “niet akkoord” met de aanstelling van Paul Magnette (PS) als coformateur. Dat schrijft De Standaard

Nadat preformateurs Egbert Lachaert (Open Vld) en Conner Rousseau (sp.a) vandaag hun eindverslag indienden bij de koning, werden Alexander De Croo (Open Vld) en Paul Magnette (PS) aangesteld als coformateurs. Zij moeten nu verder aan de weg timmeren om een Vivaldi-coalitie met groenen, socialisten, liberalen en Vlaamse christendemocraten.

Formateurschap Magnette niet naar de zin van Bouchez

De aanstelling van Magnette lijkt niet naar de zin van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. Hij zou dat ook uitdrukkelijk hebben laten weten aan de preformateurs alvorens zij naar de koning trokken.

In veel gevallen is het formateurschap een opstapje naar de Wetstraat 16, al is het niet duidelijk of dat ook nu het geval zal zijn. Bouchez wil liever geen socialist als premier, nog liever een liberaal in de 16 en het liefst van al wil hij dat post gewoon in handen blijft van ‘zijn’ MR-premier Sophie Wilmès.