Volgens Yossi Cohen, hoofd van de Israëlische veiligheidsdienst Mossad, bestaat de kans dat ook Saoedi-Arabië binnenkort de betrekkingen met Israël normaliseert.  

In navolging van de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein zou ook het Koninkrijk Saoedi-Arabië binnenkort de betrekkingen met Israël kunnen normaliseren. Dat suggereert Yossi Cohen, het hoofd van de Mossad.

(Lees verder onder de tweet.)

“Mogelijk ook normalisering betrekkingen tussen Israël en Saoedi-Arabië in de nabije toekomst”

Cohen zou een sleutelrol gespeeld hebben in het tot stand komen tot de Abraham-akkoorden, die dinsdag in Washington D.C. werden ondertekend. Hij zou de afgelopen jaren tal van geheime reizen naar de Golfstaten hebben ondernomen.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu (Likoed) en de Amerikaanse president Donald Trump (Rep.) hebben allebei gesuggereerd dat andere Arabische landen de Emiraten en Bahrein zouden volgen.

Gevraagd of ook Saoedi-Arabië dit in de nabije toekomst zou kunnen doen, antwoordde Cohen in een interview het Israëlische Kanaal 12: “Ik denk dat het zou kunnen gebeuren.” Cohen wilde geen commentaar geven op de vraag of hij de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman had ontmoet.