In de strijd voor de benoeming van een nieuwe rechter voor het Hooggerechtshof laat Mitt Romney weten Donald Trump te steunen. De Amerikaanse president wil dat de benoeming nog gebeurt voor de presidentsverkiezingen. Met een meerderheid in de senaat met 51 van de 100 zetels zal dat nu ook gaan. 

Meteen na het overlijden van Ruth Bader Ginsburg maakte senaatsfractieleider Mitch McConnell duidelijk dat de Senaat nog deze legislatuur moet kunnen stemmen over een nieuwe rechter. Een rechter van het Hooggerechtshof wordt genomineerd door de president en moet gesteund worden door een meerderheid in de senaat. Aangezien de republikeinen met 53 van de 100 zetels een meerderheid hebben, zou dat geen groot probleem moeten zijn.

(Lees verder onder de tweet)

Maar er werd toch uitgekeken naar wat enkele gematigde Republikeinen zouden doen. Twee lieten al weten Trump niet te steunen. Maar nu ex-presidentskandidaat Mitt Romney zijn steun heeft betuigd, behalen ze een meerderheid in de Senaat. Trump zal zaterdag de naam van de nieuwe rechter bekendmaken.