Lega-voorzitter Matteo Salvini is woensdag tijdens het campagne voeren aangevallen op straat. Een zwarte vrouw liep naar hem toe en trok zijn hemd en ketting kapot. Dat meldt het Italiaanse Corriere della Sera, dat beelden van het incident op internet plaatste. 

De flamboyante Matteo Salvini is vanwege zijn uitgesproken mening over het migratiethema zeer geliefd bij een deel van de Italiaanse bevolking, maar om diezelfde reden wordt hij door sommigen ook gehaat. Dat bleek woensdag opnieuw toen hij in de buurt van Firenze campagne aan het voeren was voor aanstaande lokale verkiezingen.

Vele mensen kwamen Salvini begroeten, maar er waren ook mensen met minder goede bedoelingen afgezakt naar het stadje. Een 29-jarige vrouw van Congolese origine die werkt als ambtenaar voor de Italiaanse overheid en een afkeer heeft voor Salvini, kon zich niet meer inhouden toen ze de rechtse politicus tegenkwam.

De vrouw liep dreigend naar hem toe en trok het hemd van de politicus kapot terwijl ze in een vreemde taal dingen naar hem schreeuwde. Vervolgens trok ze ook een paternoster kapot die Salvini als sieraad rond zijn nek droeg. “Ik vervloek je!”, zou ze onder meer geroepen hebben. Daarna werd ze door bewakers en politie weggesleurd. 

Ze werd kort ondervraagd, maar mocht nadien meteen weer beschikken. Ze riskeert wel vervolgd te worden. Salvini zelf reageerde na afloop verontwaardigd. “De vrouw moet zich schamen, maar ik voel geen wrok”, aldus Salvini op sociale media.