De strijd tegen het coronavirus is nog lang niet gedaan volgens tv-virologen zoals Marc Van Ranst. Viroloog Steven Van Gucht spreekt wel alvast van een “bemoedigend signaal” omdat de stijging van het aantal besmettingen aan het vertragen is. Maar Marc Van Ranst wil toch alle middelen blijven mobiliseren. Nu pleit hij namelijk om een coronacommissaris in de federale regering aan te stellen. Dat zei hij in VTM NIEUWS en meldt onder andere HLN.

Hij wil dat er iemand komt om een overzicht te bewaren. “Of dat nu een staatssecretaris is, dat moet u aan de onderhandelaars vragen. Een coronacommissaris is één van de mogelijkheden. Het statuut hangt van de onderhandelaars af”, klinkt het bij Van Ranst. Hij is zelf ook ooit een griepcommissaris geweest. “Het is belangrijk dat één persoon het overzicht kan bewaren. In andere landen gebeurt dat ook. Of dat iemand is die meer van virologische signatuur is of iemand die meer bekend is in overheidszaken, dat is een optie die men moet nemen.”

2 REACTIES