Tv-viroloog Marc Van Ranst vergelijkt op Twitter de Vlaams Belang-protestrit van vanmiddag met de Black Lives Matter-betogingen van enkele maanden geleden. “Maar nu in een periode dat er veel meer coronavirussen circuleren, met minder mondmaskers”, klinkt het. 

Zondagmiddag verzamelden 15.000 tot 20.000 Vlaamsgezinden op de Heizel om er te betogen tegen de Vivaldi-regering. Ondanks het feit dat vrijwel alle aanwezigen een mondmasker droegen, wordt op sociale media toch gewezen op het feit dat dergelijke massabijeenkomsten in tijden van corona niet kunnen. 

Ook Marc Van Ranst liet zich uit over de betoging. Hij reageerde op een filmpje dat Dries Van Langenhove deelde op Twitter. “Trekt wat op de BLM-betoging in Brussel, maar nu in een periode dat er veel meer coronavirussen circuleren, met minder mondmaskers, met meer collaboratievlaggen, en met af en toe een verdwaalde neonazi”, aldus Van Ranst. “Jullie Vlaanderen is niet mijn Vlaanderen.”

Opvallend: vrijwel alle aanwezigen van de Vlaams Belang-betoging droegen wel degelijk een mondmasker. Dat communiceerden ook de andere kranten eerder vandaag. Tijdens de Black Lives Matter betogingen in Brussel bij het begin van de coronacrisis was op beelden te zien dat velen van de betogers en/of relschoppers geen mondmasker droegen. Bovendien verliep de VB-protestrit wel vreedzaam, in tegenstelling tot de BLM-betoging. 

Op Twitter wordt door sommigen afkeurend gereageerd op Van Ranst:

https://twitter.com/vlaamsfront/status/1310289097588707328

1 REACTIE