Marc Van Ranst en drie andere experten krijgen politiebescherming nadat er bedreigingen aan hun adres zijn geuit. Dat meldde Het Laatste Nieuws donderdagochtend. Die krant wist ook nog dat één van de andere experts Erika Vlieghe betrof. Zowel Marc Van Ranst als Vlieghe hebben dat nadien bevestigd. Tegen donderdag avond had Gazet Van Antwerpen uitgezocht wie de twee andere experts waren. Het blijkt te gaan om vaccinoloog Pierre Van Damme en biostatisticus Geert Molenberghs. Ook zij krijgen politiebescherming na bedreigingen.

“Vier Covid-experten krijgen momenteel politiebescherming. Vier!”, twitterde Marc Van Ranst gisterenavond verontwaardigd. “Er werden bedreigingen tegens ons geuit en de politie heeft ons daarvan op de hoogte gebracht”, bevestigde ook prof. Erika Vlieghe bij Belga.

Een onderzoeksrechter zou in de context van een lopend onderzoek de dreigementen voldoende ernstig geacht hebben om politiebescherming te voorzien voor het viertal. Zelf werd Van Ranst ook al eerder bedreigd

Verontwaardigde reacties bleven niet uit. Onder meer de oud-vrederechter Jan Nolf noemt het “een schande voor ons land, met dank aan de helfies van #AltRight”.

Marc Van Ranst zelf had in een reactie al duidelijk in de richting van rechts gewezen. Hij zette zijn tweet dan ook kracht bij aan de hand van een citaat van de OCAD-baas, Paul van Tigchelt: “Rechts-extremisten gebruiken dezelfde methoden als salafisten: complottheorieën waarin ze hun tegenstander demoniseren, die vernietigd moet worden, anders overleven we het niet”

1 REACTIE

  1. Ik veronderstel dat er heel wat zelfstandigen en ondernemers zijn die zijn bloed kunnen drinken. Met zijn brokkenparcours (griepje, skivakantie geen probleem, testen en quarantaine niet nodig, mondmaskers hebben geen nut) heeft hij de verspreiding van Covid-19 sneller en uitgebreider !n de hand gewerkt. Waardoor ingrijpender maatregelen nodig waren die bijzonder hard hebben ingehakt op de economie. De ondernemer die nu aan de rand van een faillissement staat zal hem zeker geen warm hart toedragen. Voor hem zijn dat uiteraard allemaal extreem rechtse mensen. Bovendien waarschijnlijk ook nog uitbuiters en fraudeurs. Ik begrijp gewoon niet dat deze arrogante clown, die zoveel rampspoed op zijn geweten heeft, nog door de linkse pers en ondeskundige politici op handen gedragen wordt.