“Die machtsontplooiing, was dat nu écht nodig?” vraagt Mechels N-VA-fractieleider Marc Hendrickx zich verontwaardigd af. Eén dag na het ‘verboden’ anti-Vivaldi’-protest in Mechelen kan de oud-schepen niet langer zwijgen.

Hendrickx (52) en zelf een geboren Mechelaar woont al jarenlang in de Mechelse binnenstad. Gisteren stelde hij, naar eigen zeggen, “met lede ogen” de machtsontplooiing van de lokale en Federale Politie vast in: “Urenlang helikopters in de lucht, politie die te paard door de stad flaneerde, overvalwagens en het waterkanon... Aan elk kruispunt intra muros stonden diverse combi’s. Met politieagenten die op een zondag liever wel wat anders hadden gedaan hadden”. 

Volgens Hendrickx vroegen vele Mechelaars zich al dagen van tevoren af “of door de ‘sheriff-houding’ van waarnemend burgemeester Vandersmissen er niet meer aandacht op gans het gebeuren is gericht dan werkelijk nodig.” 

Volgens Hendrickx waren er andere mogelijkheden dan een verbod: “Had men deze manifestatie niet kunnen laten doorgaan langs een uitvalsweg richting de Nekker? Om daar op de grote parking één en ander te doen plaatsgrijpen? Dit stadsbestuur schermt marketinggewijs graag met termen als ‘inspraak’ en ‘open debatcultuur’…  Maar dat blijkt dus alleen maar van toepassing als het in hun kraam past”, merkt Hendrickx fijntjes op.

“De iftar van de moslimgemeenschap na de dood van een ‘dolgedraaide moslim’ mocht men op Grote Markt houden”

Vele Mechelaars vergeleken deze verboden betoging met een eerdere manifestatie vorig jaar, aldus Hendrickx nog: “Toen een dolgedraaide moslim gewapenderhand toevallige voorbijgangers aanviel is deze door de politie uitgeschakeld. Met de dood tot gevolg. De familie, vrienden en geloofsgenoten hielden toen een herdenkingsmars, in de binnenstad. Daarbij is het politieoptreden gehekeld en werd diezelfde politie, die alles in goede banen moest leiden, door sommige manifestanten uitgemaakt voor al wat lelijk is.”

“De toelating die toen nog door burgemeester Bart Somers is verstrekt aan de moslimgemeenschap om hun iftar tijdens de Ramadan op…de Grote Markt te mogen houden. Twee maten, twee gewichten”, besluit Marc Hendrickx.

2 REACTIES

  1. Zielig landje, waar gediciplineerde eigen mensen niet mogen samen komen om hun legitieme rechten te beleven. Tegen eigen mensen, die de brutaliteit van ingevoerden aan de kaak stellen wordt er een militaristische defencie op de straat gebracht. Anderzijds is men in dat zelfde land, niet in staat om een bende brandstichtende, rovende en plunderende illegale inwijkelingen, binnen de gerechtigheid te brengen. Pauvre pays !