Vrijdag kaapten drugscrimineel Mike G. en zijn kompanen een helikopter. Daarmee wilde Mike G. zijn vrouw gaan bevrijden uit de gevangenis Berkendael. De vrouw zit in de gevangenis voor de moord op haar ex-man. De helikopter steeg op in Deurne en wilde landen op het binnenplein van de gevangenis. De pilote weigerde dit echter waardoor het plan in het water viel. De politie kon de drie mannen arresteren.

Vrijdagmiddag stegen drie mannen met hun pilote op in Deurne. De mannen hadden een toeristische vlucht geboekt. Maar toen het toestel in de lucht hing, haalde men een wapen boven en bedreigde daarmee hun pilote. Ze werd opgedragen om naar de gevangenis van Vorst te vliegen. Daar moest ze landen op de binnenplaats zodat Mike G. haar vrouw kon bevrijden uit de cel. Dit weigerde de pilote en het toestel cirkelde 20 minuten lang boven de vrouwenafdeling van de gevangenis. 

Het toestel lande uiteindelijk in Hélécine, waar het drietal werd opgewacht door de adoptievader van Mike. De mannen konden snel opgespoord worden aangezien ze de helikoptervlucht op eigen naam hadden geboekt. Ook de adoptievader werd aangehouden maar is ondertussen al terug vrijgelaten onder voorwaarden.

De advocaat van een de mannen verdedigt dat zijn cliënt, Dennis L., niets met het voorval te maken heeft. “Mijn cliënt was door een kameraad meegevraagd om foto’s en filmpjes te maken. Hij had een rugzak vol camera’s en lenzen meegebracht en heeft ook beelden gemaakt tijdens de vlucht. Van een plan om een bevrijding uit de gevangenis uit te voeren, was hij helemaal niet op de hoogte”, klinkt het bij advocaat Jonathan Bogaerts.