Een man met een busje reed vrijdagochtend, rond 04.25 uur, op het Muntplein in Amsterdam drie keer fel in op een politiewagen. In zijn vlucht reed het busje ook nog over twee politiemotoren die op de weg waren geplaatst om hem tegen te houden. De bestuurder werd aangehouden. Over het motief van de dader tast de politie momenteel nog in het duister. Dat meldt de Telegraaf en is bevestigd door de Politie van Amsterdam.

Een man slaagde er in om, vanuit het raam, en vanop veilige afstand het hele incident te filmen en plaatste het vervolgens op Twitter. Op de beelden kan je schoten horen. 

(lees verder onder deze tweet)

Twee Nederlandse politieagenten die nietsvermoedend in een stilstaande politieauto zaten raakten beiden gewond toen het busje op hun voertuig inreed. Een politiewoordvoerder laat weten dat  “de agenten heel erg geschrokken zijn”. Ze liepen onder andere nekklachten op. Op de motoren zaten gelukkig geen bestuurders.

Tijdens het incident loste de politie enkele waarschuwingsschoten gelost.  Het motief van de verdachte is nog onbekend. Het busje, reed zich vervolgens vast en vatte vuur. De agenten maakten gebruik van hun pepperspray om de verdachte uit het busje te halen en aan te houden. De verdachte raakte licht gewond.