Mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open Vld) investeert 12,5 miljoen voor het inzetten van 300 extra privé bussen tijdens de spits. Daarmee wil de Vlaamse regering de overvolle bussen van De Lijn te ontlasten.  Dat schrijven Het Belang van Limburg en Het Laatste Nieuws zaterdag.

Sinds de start van het schooljaar vormt het plaatstekort op de al te drukke bussen een probleem. Virologen hadden ervoor gepleit om meer bussen op schoolverbindingen in te zetten, om de bezetting zo laag mogelijk te houden. Maar de Lijn zegt nu al op maximale capaciteit te zitten.

Minister Lydia Peeters besliste daarom om het tekort op te lossen door het inzetten van privébussen. Het zou gaan over 600 extra dagelijkse ritten of de inzet van 300 extra voertuigen tijdens de piekuren. Vandaag staat het grootste deel van de vloot van private bus- en autocarbedrijven stil. Dat gaat over zo’n 1.700 voertuigen.