De raad van het Londense district Hammersmith en Fulham heeft zijn werknemers verboden te roken aan hun bureau tijdens het thuiswerken. De regel wordt intussen niet meer afgedwongen.

In een richtlijn, daterend van voor de coronacrisis, schrijft de districtsraad van Hammersmith en Fulham – geleid door het linkse Labour – dat “elk deel van een privé-woning dat alleen voor het werk wordt gebruikt, rookvrij moet zijn”. “Familieleden zouden niet mogen roken in het kantoor van de thuiswerker”, klinkt het.

Regel nog altijd van kracht, maar niet afgedwongen en aan vervanging toe

Momenteel werkt zo’n 20 procent van de mensen in het Verenigd Koninkrijk thuis als gevolg van de coronapandemie. In april – in volle ‘lockdown’ dus – zou de regel nog altijd van kracht zijn geweest voor werknemers van het district.

Wel zou de regel niet meer worden afgedwongen. De districtsraad zou van plan zijn om de richtlijn te schrappen. Geen enkel personeelslid werd tijdens de ‘lockdown’ op de vingers getikt wegens roken aan het bureau.