Lode Vereeck wordt uit de Open Vld gezet als hij voor het Vlaams Belang bestuurslid wordt aan de Universiteit Hasselt. Dat schrijft De Standaard. Het botert al langer niet meer tussen de partij en het voormalig Vlaams parlementslid. 

Lode Vereeck werd deze week door het Vlaams Belang voorgedragen als bestuurslid aan de Universiteit Hasselt, een beslissing die vanavond bevestigd zal worden door de provincieraad van Limburg. Tegelijkertijd zal de statutaire commissie van de Open Vld Vereeck als lid schrappen. De liberalen pikken het niet dat hij door een andere partij, en dan nog het door hen verguisde Vlaams Belang, wordt voorgedragen.

(Lees verder onder de tweet.)

Vereeck overhoop met liberale partijtop

Vereeck ligt al langer overhoop met de liberale partijleiding. Na eerst in het Vlaams Parlement te zetelen voor LDD, werd de econoom in 2014 door Open Vld gecoöpteerd als senator. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 werd hij door de Universiteit Hasselt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Hoewel het gerecht de zaak seponeerde werd hij alsnog ontslagen door de universiteit.

Als gevolg van de hele kwestie verscheen hij niet op de Open Vld-lijst bij de verkiezingen van 2019. Hoewel hij zich aanvankelijk positief uitliet over de rechtsliberale koers die kersvers voorzitter Egbert Lachaert leek te voeren, uitte hij nadien felle kritiek op Twitter, toen Lachaert de bocht inzette naar paars-groen. Lachaert blokkeerde hem zelfs op Twitter.