Kris Peeters (CD&V) zegt in ‘De Ochtend’ te hopen dat de regeringsonderhandelingen tussen de Vivaldi-partijen een goede afloop kennen. De onderhandelingen tussen CD&V, sp.a, PS, Open Vld, MR, Ecolo en groen liepen vast na algemene verontwaardiging over het gedrag van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. Hij zou zich volgens de andere partijvoorzitters arrogant en onhandelbaar opstellen aan de onderhandelingstafel. Europarlementslid Kris Peeters ziet geen ander alternatief meer en vreest voor verkiezingen indien deze onderhandelingen ook helemaal stuklopen.

“Ik hoop dat het lukt, want er is geen alternatief meer, denk ik”, klinkt het bij Kris Peeters (CD&V) in ‘De Ochtend’. “Ik vrees dat vele formules zijn uitgedokterd en uitgeprobeerd en dat dit een formule is die nu moet gefinaliseerd worden, zo niet gaan verkiezingen zich manifesteren.” Vandaag zullen preformateurs Conner Rousseau (sp.a) en Egbert Lachaert (Open Vld) opnieuw verslag uitbrengen bij de koning. Maandag wilde het duo hun ontslag aanbieden maar dit werd geweigerd. 

Het blijft onduidelijk of er gisteren terug een oplossing is gevonden voor de huidige situatie tussen de Vivaldi-partijen. “Ik ga ervan uit dat er gisteren op een positieve manier getracht is het project boven water te houden en dat dit vandaag ook lukt”, reageert Peeters daarop.

2 REACTIES

  1. Hij heeft wel gelijk. Voor de trado belgisiten is dit de laatste mogelijkheid, omdat ze vasthouden aan den belziek en niet de realiteit van confederalisme/onafhankelijkheid onder ogen willen zien. Waarschijnlijk is confederalisme een meer pragmatische oplossing met het probleem dat we niet onder EU, VN, EHRM, etc onderuit geraken. Zonder het opblazen van al deze akkoorden is een echte oplossing, zowel voor emigratie als klimaat, zeeeeeeeeeer moeilijk te realiseren.