Koning Filip heeft het ontslag van preformateurs Egbert Lachaert (Open Vld) en Conner Rousseau (sp.a) geweigerd. Dat laat het paleis weten in een mededeling. De koning heeft de preformateurs gevraagd te proberen Vivaldi alsnog op de been te brengen. 

Vanmorgen leek het verhaal van de Vivaldi-regering geschreven nog voor het echt begonnen was. De arrogante houding van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez zorgde naar verluidt voor veel ergernis bij de andere partijvoorzitters en het kwam zelfs tot een ultimatum: zonder Bouchez of niets.

De geplande onderhandelingen van vandaag werden opgeschort en vervangen door een onderhoud tussen de preformateurs en de koning. Daar boden Lachaert en Rousseau omstreeks 17u hun ontslag als preformateurs aan, maar koning Filip heeft dat ontslag geweigerd. Dat stelde het zonet paleis zelf in een mededeling.

Dit betekent dat men de komende dagen alsnog zal proberen om Vivaldi te redden. Over twee dagen, op woensdag 23 september, zullen de twee preformateurs opnieuw verslag uitbrengen bij de koning over hun reddingspoging. 

2 REACTIES