Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) zal geen deel uitmaken van de Vivaldi-regering. Dat schrijft VRT NWS. Hij zou plaats ruimen voor “vervrouwelijking en verjonging”, waarbij in eerste instantie gedacht wordt aan Hilde Crevits en Sammy Mahdi.

Geens zou het premierschap ambiëren, maar die post lijkt er niet in te zitten voor de CD&V. Het lijkt bijna zeker dat Sammy Mahdi wel een plaats krijgt in de nieuwe federale regering. Ook de naam van Vlaams minister voor Economie Hilde Crevits doet de ronde. “Ik ben een engagement aangegaan in de Vlaamse Regering voor vijf jaar en daar wil ik me graag aan houden. Maar ik ben ook een partijvrouw, dus ik heb de voorzitter niet verboden om mijn naam te laten vallen”, zei Crevits vanmorgen in De Ochtend op Radio 1.

Koen Geens is professor rechten en begon zijn politieke carrière als kabinetschef van Vlaams minister-president Kris Peeters. Daarop werd hij minister van Financiën in de regering Di Rupo en minister van Justitie in de regeringen Michel en Wilmès.

1 REACTIE