De Amerikaanse rapper en presidentskandidaat Kanye West is door Twitter geschorst. Hij plaatste kort voordien het telefoonnummer van een redacteur van Forbes. Kanye bezigt zich al enkele dagen met een niet-aflatende Twitter-tirade tegen de muziekindustrie.

Twitter heeft de Amerikaanse rapper, miljardair, modeontwerper en presidentskandidaat Kanye West 12 uur lang een verbod opgelegd. “Kanye wilde dat ik iedereen liet weten dat zijn Twitter-account is afgesloten door de Twitter-goden”, tweette de conservatieve commentator Candace Owens, die zelf bevriend is met Kanye.

(Lees verder onder de tweet.)

Dagenlange Twitter-tirade

Volgens een woordvoerder werd de account van de rapper geschorst omdat hij het telefoonnummer van een redacteur van Forbes tweette. Kanye had zijn volgers opgeroepen om naar het nummer te bellen.

De Amerikaanse superster houdt al enkele dagen een tirade tegen de muziekindustrie en de basketbalorganisatie NBA. Hij vergeleek beiden met een “modern slavenschip”. Hij plaatste ook een video waarin te zien is hoe hij op een ‘Grammy Award’ urineert.

Kanye West, die nu zelf opkomt als presidentskandidaat, zorgde enige tijd terug voor controverse door zijn steun uit te spreken voor president Donald Trump (Rep.).