Drie jongeren van buitenlandse origine moesten zich vandaag voor de rechtbank verantwoorden voor diefstal met geweld tijdens een fuif in Lier. “Ik heb niets gedaan. Ik heb hem juist willen helpen”, aldus Hassan A.K., die momenteel vastzit voor een reeks andere feiten. Dat meldt Het Laatste Nieuws

De feiten dateren van 19 februari 2019 en speelden zich af tijdens een fuif in jeugdcentrum Moevement. Het slachtoffer was even naar buiten gegaan om een luchtje te scheppen, toen hij plots benaderd werd door een grote groep jongeren van buitenlandse origine. 

Geen onbekenden voor politie

“Ze spraken me aan en ik moest mijn zakken leeg maken. Nadien hebben ze driehonderd euro uit portefeuille genomen”, zo vertelde het slachtoffer in de rechtbank. Na die diefstal bleef de groep nog even rondhangen buiten de fuif en gingen ze op zoek naar nog meer slachtoffers. De politie was inmiddels op de hoogte gebracht en kon ter plaatse de daders identificeren.

Eén van de daders bleek de 20-jarige Hassan A.K. te zijn, een jongeman uit Heist-op-den-Berg die zeer goed gekend is bij de politie en justitie. Eerder dit jaar kreeg hij een werkstraf voor minstens 16 inbraken in de regio en momenteel zit hij in de gevangenis voor nog een reeks andere criminele feiten. Hij ontkent de overval in Lier gepleegd te hebben. “Maar ik heb niets gedaan. Ik heb hem juist willen helpen”, zei hij in de rechtbank. 

Ook de andere verdachten beweerden niets met de feiten te maken te hebben en schoven de schuld door naar anderen. Het parket vond hun verhalen niet geloofwaardig en vorderde een celstraf van tien maanden effectief. Advocaat van Hassan A.K. vroeg opnieuw een werkstraf. “Een gevangenisstraf is nutteloos. Geef hem een werkstraf en laat hem die nu uitvoeren. Zo weet hij wat het is om bezig te zijn”, klonk het.

1 REACTIE