Een 16-jarige jongen is vrijdagavond in Sint-Niklaas in elkaar geslagen door een groepje allochtone jongeren omdat hij hen zijn sigaretten niet wilde geven. Dat meldt Het Laatste Nieuws, waar de vader van het slachtoffer getuigt. “Mijn zoon is getraumatiseerd door wat er gebeurd is”, klinkt het

Omstreeks 21u vrijdagavond zat het 16-jarige slachtoffer met enkele vrienden in het stadspark van Sint-Niklaas, toen ze plots benaderd werden door een groepje jongeren van buitenlandse origine. “Hij zat met een vriend wat te praten op een bankje in het park toen ze plots werden aangesproken door een groepje allochtone jongeren. Het waren jongens die hij van haar noch pluim kende”, zo vertelt de vader van het slachtoffer aan HLN. 

In elkaar geslagen voor sigaretten

“Ze eisten dat hij zijn sigaretten zou afgeven. Mijn zoon vroeg waarom hij dat moest doen en bijna meteen daarna kreeg hij klappen”, klinkt het. Het groepje begon vervolgens op hem in te slaan. “Terwijl één jongen hem vasthield, sloegen de andere vier hem bont en blauw. De jongen die bij hem was, kon niks beginnen tegen zo’n overmacht.”

Het groepje allochtone jongeren liet het slachtoffer achter en vertrok. De 16-jarige jongen was het bewustzijn verloren, maar werd even later opnieuw wakker. Hij wandelde zelf naar de spoedafdeling van het ziekenhuis, waar zijn ernstige verwondingen werden vastgesteld. “Ze hadden hem lelijk toegetakeld. Zes van zijn tanden zijn kapotgeslagen en zijn neus is zwaar gekneusd.”

Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor. “De daders zijn gevlucht maar ik hoop dat er alsnog getuigen opduiken die de politie op hun spoor kunnen zetten. Zo’n zinloos geweld mag niet ongestraft blijven. Mijn zoon is getraumatiseerd door wat er gebeurd is. Hij ging normaal graag naar school maar heeft nu schrik die jongeren terug tegen het lijf te lopen. En dat allemaal om een pakje sigaretten…”

1 REACTIE

 1. Wanneer gaat Vlaanderen eindelijk eens het jeugdrecht aanpassen ?
  Concrete voorstellen :
  – leeftijd van 18 op 14 brengen
  – indien zware feiten ( aantasting van de fysieke integriteit van een andere persoon, plunderingen, brandstichting van wagens of gebouwen, aanvallen op hulpdiensten, etc) worden begaan door asielzoekers verliest het ganse gezin hun aanspraak op asiel en is het retour thuisland.
  – idem voor zij die reeds asiel kregen.
  etc, etc

  Zonder deze maatregelen worden dergelijke feiten in de nabije toekomst helemaal niet meer vermeld in de media, omwille van te dag dagelijks.