Jong N-VA organiseerde vanmorgen een ‘ludieke actie’ tegen de nakende Vivaldi-regering. In zes Vlaamse studentensteden deelde de jongerenafdeling van de Vlaams-nationalistische partij condooms uit. Als we dan toch vier jaar genaaid worden, laat ons het dan tenminste veilig doen”, klinkt het. 

De onderhandelaars van de Vivaldi-partijen – CD&V, Open Vld, sp.a, Groen, PS, MR en Ecolo – hielden afgelopen nacht marathononderhandelingen. Omstreeks 18 uur worden coformateurs Alexander De Croo (Open Vld) en Paul Magnette (PS) op het Paleis verwacht, om daar verslag uit te brengen.

(Lees verder onder de tweet.)

Jong N-VA: “Als we dan toch vier jaar genaaid worden, laat ons het dan tenminste veilig doen”

Lang niet iedereen is even enthousiast over de nakende regering. In Vlaams-nationalistische kringen wordt de politieke legitimiteit van het Vivaldi-project, dat een minderheid van de Vlaamse kiezers vertegenwoordigt, in vraag gesteld.

De jongerenafdeling van de Vlaams-nationalistische N-VA organiseerde vanmorgen een ‘ludieke actie’ in de zes grootste Vlaamse studentensteden – Kortrijk, Gent, Brussel, Leuven, Hasselt en Antwerpen – om hun verzet tegen Vivaldi te onderstrepen. Daarbij werden condooms uitgedeeld met het opschrift “F*ck Vivaldi”.

“Het is een ludieke actie om te tonen wat we vinden van Vivaldi”, zo licht N-VA-jongerenvoorzitter Viktor Rooseleer toe aan onze redactie. “We geven de mensen iets om hen te beschermen tegen iets waar ze niet om gevraagd hebben. Als we dan toch vier jaar genaaid worden, laat ons het dan tenminste veilig doen.”