De Iraanse overheid zou bezig zijn met het plannen van een moordaanslag op de Amerikaanse ambassadeur in Zuid-Afrika. Dat blijkt uit Amerikaanse inlichtingenrapporten en meldt nieuwssite Politico. Iran wil nog steeds wraak nemen op de VS voor de dood van Qassem Soleimani. 

In januari werd de Iraanse generaal Qassem Soleimani om het leven gebracht door een Amerikaanse drone-aanval. Iran was woedend, maar een escalatie van het conflict kon vermeden worden. Iran zint echter tot op de dag van vandaag op wraak op de Verenigde Staten. 

Lana Marks

Daarvoor zouden ze het nu gemunt hebben op Lana Marks, de Amerikaanse ambassadeur in Zuid-Afrika. Volgens een rapport van de Amerikaanse inlichtingendiensten zou Iran bezig zijn met het plannen van een moordaanslag op de ambassadeur, die vanwege haar lange vriendschap met Trump een doelwit zou geworden zijn voor Iran. 

Ook de Iraanse ambassade zou betrokken geweest zijn bij het plan voor de aanslag, klinkt het. Lana Marks werd op de hoogte gesteld van de dreiging en werd in veiligheid gebracht.