Een voertuig van de Britse ambassade in Irak is aangevallen. Volgens de ambassade vielen er geen gewonden bij dit incident. “We bevestigen dat een voertuig aangevallen is in Baghdad, er vielen geen slachtoffers, klinkt het bij een woordvoerder. Dat meldt onder andere Reuters.

Onbekenden zouden een huisgemaakt explosief op de weg hebben geplant. Dat kwam tot ontploffing toen de wagen er passeerde. De zaak wordt nu onderzocht. De speciale eenheden van Irak sloten onmiddellijk de weg af. Het is de eerste keer in jaren dat een diplomatiek voortuig wordt aangevallen langs de weg richting de Groene Zone vanuit het westen.

Los van dit incident zijn ook twee raketten afgevuurd op de Groene Zone. In die Groene Zone bevinden zich overheidsgebouwen en ambassades. Ook daarbij vielen geen gewonden en de schade was zeer beperkt. De raketaanvallen tegen vooral Amerikaanse doelwitten in dit gebied zijn wel toegenomen. Volgens Washington is dit de schuld van door Iran gesteunde militanten.