Een soldaat van de Indiase speciale eenheden is omgekomen in een gevecht met Chinese troepen in de Himalaya. Zaterdagnacht en maandag vonden er verschillende schermutselingen plaats in de Ladakh-regio.

Op 15 juni vond er reeds een gigantische vechtpartij plaats tussen Chinese en Indiase troepen in Ladakh. Aangezien de troepen in het gebied niet gewapend zijn, werd het geschil uitgevochten met knuppels, stenen en vuisten. Er vielen zeker 20 Indiase doden. Ook aan Chinese kant vielen toen dodelijke slachtoffers, maar daarvan zijn geen officiële cijfers bekend.

Sindsdien stuurden beide landen tienduizenden troepen naar het gebied. Het afgelopen weekend kwam het opnieuw tot gevechten. New Delhi en Beijing beschuldigden elkaar ervan de grens over te steken om nieuw gebied te veroveren. 

Er viel dit keer minstens één dode aan Indiase kant. Het zou gaan om een Indiase soldaat van Tibetaanse origine. Dat zegt Namgyal Dolkar Lhagyari, een lid van het Tibetaanse parlement in ballingschap. Ook andere soldaten van Tibetaanse origine – waarvan er veel aan de frontlijn in Ladakh aanwezig zijn – geraakten gewond.