In een interview met de Krant van West-Vlaanderen uit Vlaams Parlementslid, burgemeester van Ledegem en voormalig ‘Apostel’ Bart Dochy (CD&V) felle kritiek op de toetreding van zijn partij tot een Vivaldi-regering. “Er zijn inderdaad véél burgemeesters die kritisch staan tegenover deze coalitie. De grote meerderheid zelfs”, klinkt het.

Bart Dochy (CD&V) is Vlaams Parlementslid en burgemeester van het West-Vlaamse Ledegem. Hij was een van de ‘Twaalf Apostelen’ die na de verkiezingen van 2019 een kritische doorlichting van zijn partij maakten. Hij vindt dat zijn partijleider Joachim Coens niet goed bezig is op het vlak van “politieke strategie”. “Ik zie dat hele Vivaldi-verhaal niet zitten. Ik heb dat intern al meermaals aangekaart”, zegt de burgemeester. De eerdere kritiek van minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem is volgens hem “helemaal terecht”.

(Lees verder onder de tweet.)

“Grote meerderheid CD&V-burgemeesters staan kritisch tegenover deze coalitie”

“Er zijn inderdaad véél burgemeesters die kritisch staan tegenover deze coalitie. De grote meerderheid zelfs. En waarom? Omdat wij goed aanvoelen wat de grondstroom in Vlaanderen is. Die grondstroom is centrumrechts”, zegt Dochy.

“Vivaldi wordt een links verhaal. Wij kunnen niets doen in die coalitie. We zijn mathematisch niet eens nodig. Ik heb geen enkel vertrouwen in dat verhaal. Dat de nationale leiding daar toch in meegaat, maakt veel lokale afdelingen ongerust”, benadrukt Dochy, die verwijst naar het partijprogramma van Ecolo. “Je moet dat programma eens lezen. Dat wekt geen vertrouwen, hé.”