Het grootste migrantenkamp van Griekenland, het overbevolkte Moria-kamp op het eiland Lesbos, is grotendeels tot as herleid. Zo’n 12.000 inwoners van het kamp zouden nu dakloos zijn. De brand zou aangestoken zijn door migranten die protesteerden tegen de coronaregels in Moira. Het kamp werd vorige week onder quarantaine geplaatst na een corona-uitbraak.

Een immense vlammenzee heeft grote delen van het overbevolkte Moria-kamp, op het Griekse eiland Lesbos, tot as herleid. Volgens de Griekse autoriteiten is het kamp “volledig verwoest”. Zo’n 12.000 inwoners van het kamp zouden nu dakloos zijn. 

(Lees verder onder de tweet.)

Migrantenkamp in quarantaine

Het kamp is berucht omwille van de overbevolking en de precaire levensomstandigheden. Moria moest oorspronkelijk 2.000 mensen kunnen opvangen, maar huisvest er intussen 13.000. 70% van de inwoners komen uit Afghanistan.

Naar verluidt werd de vlammenzee veroorzaakt door migranten die protesteerden tegen de coronamaatregelen die hen werden opgelegd. Het kamp werd vorige week onder quarantaine geplaatst nadat een migrant positief testte op het coronavirus. De ziekte verspreidde zich snel in Moria; intussen zijn er 35 bevestigde besmettingen. De branden zouden zijn uitgebroken nadat enkelen van de besmette migranten weigerden in isolatie te gaan met hun families.