Jelle Vincke, ‘digital campaigner’ bij Groen, vergelijkt op Twitter Vlaams Belang en haar aangekondigde protestrit met terreurgroep Islamitische Staat. De tweet werd inmiddels verwijderd, maar screenshots van de tweet circuleren nu op sociale media. Later op de avond verontschuldigde Vincke zich ook publiekelijk.

Vanmorgen kondigde Vlaams Belang aan dat het op zondag 27 september een betoging zal organiseren tegen de Vivaldi-regering die in de steigers staat. Om rekening te houden met de coronamaatregelen plant de partij geen gewone betoging maar een zogenaamde protestrit, waarbij betogers allemaal samen maar toch apart in hun auto naar Brussel trekken. 

Maar dat Vlaams Belang conform de coronamaatregelen op deze manier wil betogen zorgt bij andere partijen blijkbaar voor bizarre vergelijkingen. Zo vergelijkt Jelle Vincke, die instaat voor de communicatie en campagne bij Groen, Vlaams Belang met Islamitische Staat.

In een tweet, die Vincke inmiddels verwijderde, plaatste het Groen-lid een foto van een politieke autotocht van terreurgroep Islamitische Staat naast een foto van de Vlaams Belang-protestrit die vanmorgen werd aangekondigd. “Meer en meer tonen ze hun ware gelaat”, zo luidde het bijschrift van Jelle Vincke. 

De tweet is dan wel verwijderd, op Twitter wordt een screenshot van de tweet gedeeld, met verontwaardigde reacties. 

https://twitter.com/SamvanRooy1/status/1306179790110687233

https://twitter.com/Kristof_A/status/1306206272476319744

Later op de avond plaatste Vincke dan een nieuwe tweet en verontschuldigde zich publiekelijk voor zijn eerdere tweet: “Tweet over VB al even verwijderd. Was onterechte vergelijking van mij uit, daarom ook vrij snel verwijderd. Mea culpa.”