De ex-bestuurders van de Fortis-groep en Fortisbank gaan vrijuit. Alle tenlasteleggingen in het dossier zijn verjaard. Dat besliste de Brusselse raadkamer. De zaak Fortis dateert van bijna 12 jaar geleden. Dat meldt Het Laatste Nieuws en BELGA. 

De onderzoeksrechter had zeven ex-bestuurders van de Fortis-groep en Fortisbank in verdenking gesteld omdat zij de beleggers “onvoldoende zouden geïnformeerd hebben”. Het parket vroeg daarop de buitenvervolgingstelling.

Hoewel een deel van voormalige aandeelhouders dat leek te aanvaarden, vroegen toch een 150-tal mensen, vertegenwoordigd worden door meester Mischael Modrikamen (zie foto), de doorverwijzing naar de correctionele rechtbank. Maar die komt er nu allicht niet gezien de feiten verjaard zijn.

Modrikamen bekijkt nu of hij in beroep gaat tegen de beslissing van de raadkamer. Hij was ook een tijdje politiek actief en was voorzitter van de Franstalige partij Parti Populaire. Op zijn website citeert Modrikamen een klant over zichzelf: “The only difference between Modrikamen and a Pitbull : At the end, the Pitbull gives it up”.