De FBI en de geheime dienst voeren een onderzoek naar een pakket met het zeer giftige ricine. Dat is vorige week ter attentie van president Donald Trump verstuurd, zo melden CNN en ‘The New York Post‘. 

Er zijn twee tests uitgevoerd om de aanwezigheid van ricine in het pakket te bevestigen aldus bronnen bij de Amerikaanse veiligheidsdiensten. Alle post bestemd voor het Witte Huis ondergaat vooraf een screening op mogelijke externe gevaren. Het pakket is onderschept voor het de president kon bereiken, aldus het rapport van de veiligheidsdiensten. 

Een bron vertelde aan de ‘The New York Times’ dat het pakket vermoedelijk vanuit Canada is verzonden. In 2018 is in Utah al eens een voormalige zeeman gearresteerd omdat hij brieven met de onverwerkte bron van ricine – de zaden van de castorplant – ter attentie van Donald Trump in het Witte Huis en ook naar het Pentagon had gestuurd. 

1 REACTIE

  1. In september 1978 werd de Bulgaarse dissidente schrijver Georgij MARKOV in Londen het slachtoffer van de paraplumoord. Hij werd door een KGB-agent met een paraplupunt geprikt, waarbij een minuscuul kogeltje zich in zijn been boorde. Het kogeltje bevatte het gif RICINE. Tien dagen eerder was Vladmir KOSTOV, een andere Bulgaarse anti-communistische opposant, het mikpunt van een gelijkaardige aanslag met ricine in de Parijse metro. Kostov overleefde het omdat hij enkel een kleine hoeveelheid vergif binnen kreeg.