Facebook blijkt nu ook populaire groepen en Facebookpagina’s van voorstanders van Zwarte Piet te verwijderen. Dat meldt het Nederlandse NU.nl. Binnenkort wil Facebook ook alles wat te maken heeft met de traditionele Zwarte Piet automatisch laten verwijderen. 

Een kleine maand geleden maakte Facebook bekend dat het geen foto’s van traditionele Zwarte Pieten meer zal toelaten op haar sociale media platformen. Nu blijkt dat ze ook Facebookgroepen en Facebookpagina’s van voorstanders van Zwarte Piet viseren. 

Het Nederlandse NU.nl bracht aan het licht dat tal van populaire groepen en pagina’s inmiddels door Facebook verwijderd werden. “Pagina’s zoals Zwarte Piet liefhebbers (ruim 52,2 duizend likes), Actiegroep Pro Zwarte Piet (44,6 duizend likes) en Red Zwarte Piet (30 duizend likes) zijn van het sociale netwerk verdwenen”, klinkt het. Ook tal van groepen met duizenden leden zijn weg. 

Facebook is druk bezig met de strijd tegen de traditionele Zwarte Piet. Ze werken momenteel aan een geautomatiseerde aanpak om alles met Zwarte Piet te verwijderen. Een woordvoerder van het sociale mediaplatform laat aan NU.nl weten dat het doel is om “op termijn gebruik te gaan maken van kunstmatige intelligentie voor het blackfacebeleid, zoals we al veel doen voor andere huisregels”.