Om onbekende redenen werd een evenement van Forum voor Democratie plots stilgelegd. Thierry Baudet en Theo Hiddema werden geëvacueerd en keerden na een half uur terug. Wat er precies gebeurd is, is onduidelijk. Op Twitter schreef de politie dat er zelfs een politiehelikopter werd ingezet door “een verdachte situatie.” Wat later schreef de politie dat ze “informatie hadden over een mogelijke verdachte situatie. Op basis daarvan zijn vanavond verschillende personen gecontroleerd, maar tijdens de controle bleek nergens uit dat zij iets kwaads in de zin hadden. Er is niemand aangehouden en de bijeenkomst is weer hervat.”

Het waren aparte taferelen op de eerste fysieke bijeenkomst van de FvD. Tijdens het incident moest een muziekband voor afleiding zorgen. Het is onduidelijk waarom precies de twee werden geëvacueerd, wat de verdachte situatie was en waarom de politie zelfs een helikopter heeft ingezet. De politie gaf ook niet vrij waarom personen gecontroleerd waren en of er sprake was van een bepaald profiel. Thierry Baudet liet alvast weten via Instagram dat hij in orde is.

(Lees verder onder de Tweet)

Aanslag op FvD-gezinde politicus in augustus

Het is niet ondenkbaar dat er gevreesd werd voor hun veiligheid. Het zou niet de eerste keer zijn dat een rechtse politicus wordt geviseerd. In augustus werd bijvoorbeeld de FvD-gezinde Nederlandse politicus Ralph Castricum het slachtoffer van een aanslag. Toen hebben onbekenden namelijk een explosief naar zijn huis gegooid.