Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft in haar State of the Union fors uitgehaald naar racisme en discriminatie in Europa. Ook Aalst Carnaval moest eraan geloven. Von der Leyen kondigde ook een nieuw actieplan tegen racisme aan. Dat meldt Belga

Vanmiddag hield de voorzitster van de Europese Comissie, de Duitse Ursula von der Leyen, haar jaarlijkse State of the Union in het Europees Parlement. Daarbij schonk ze veel aandacht aan het thema racisme, wat volgens von der Leyen nog te veel aanwezig is op ons continent.

Daarom kondigde Ursula von der Leyen een nieuw actieplan tegen racisme aan, waarbij de Europese Commissie gaat voorstellen om “de lijst van Europese misdaden uit te breiden tot alle vormen van haatmisdrijven en haatzaaierij, of het nu gaat om ras, religie, geslacht of seksualiteit“. 

Ook Aalst Carnaval werd impliciet geviseerd door von der Leyen. “Waar is de essentie van menselijkheid wanneer antisemitische carnavalskostuums openlijk paraderen in onze straten?”, aldus de Europese Commissievoorzitter. 

1 REACTIE