De Turkse president Recep Tayyip Erdogan (AKP) heeft maandag opnieuw bedreigingen geuit tegen Griekenland en Frankrijk. Gisteren geraakte ook bekend dat Turkije de missie van het onderzoeksschip Oruc Reis verlengt tot 25 september.

“Diegenen die zich tegenover ons doen gelden, ik hoop dat ze geen zware prijs betalen als de tijd rijp is”, zei de Turkse president Recep Tayyip Erdogan (AKP) maandag, verwijzend naar Griekenland en Turkije.

Kastellorizo

Erdogan haalde tegelijkertijd uit naar “degenen die proberen om een land van 780.000 vierkante kilometer [Turkije] aan zijn kusten te vergrendelen met behulp van een eiland van 10 vierkante kilometer [Het Griekse eiland Kastellorizo] in de oostelijke Egeïsche Zee”.

Gisteren geraakte ook bekend dat Turkije de missie van het onderzoeksschip Oruc Reis verlengt tot 25 september. Dat is de vierde verlenging op rij. Ditmaal zou de missie plaatsvinden voor de kusten van de Griekse eilanden Rhodos en Kastellorizo.

Dit weekend zou Erdogan nog multilaterale gesprekken met Griekenland hebben voorgesteld tijdens een gesprek met voorzitter van de Europese Raad Charles Michel. Ondertussen sprak de Europese Unie zijn “volledige solidariteit” uit met Griekenland.

1 REACTIE