Othman El Hammouchi noemt zichzelf graag liberaal en conservatief, al vindt hij “de tirannie van de meerderheid het ergste despotisme,” zo schrijft hij zelf in zijn bio op Twitter. Hij had tevens niet veel goeds te zeggen over de manifestatie die Vlaams Belang vandaag organiseerde. Hij noemt Vlaanderen zelfs de meest geestelijk achtergestelde regio van heel Europa.

Otham El Hammouchi plaatste vandaag een boel Tweets, vooral uit frustratie door de manifestatie vandaag waarvoor meer dan 10.000 mensen aanwezig waren. “Ik moet binnenkort eens een langer artikel in het Engels schrijven om België vanuit het oogpunt van een minderheid uit te leggen. Om gemakkelijker te kunnen antwoorden op vragen van buitenlandse journalisten. Ik zal het ook hier posten. En ik zal ook eens mijn lange avontuur met het flamingantisme vertellen. Of hoe ik aan den lijven heb ondervonden dat inclusief nationalisme onmogelijk is in Vlaanderen,” schrijft hij in één van zijn tweets.

Hij gaat in dit Twitterdraadje zelfs een stapje verder door Vlaanderen onbeschaafd te noemen. “Als je de behandeling van moslims in België (of Frankrijk) uitlegt aan journalisten uit de beschaafde wereld, kunnen ze dat eenvoudigweg niet geloven. Ik kreeg ooit eens te horen: ‘How do you not have a civil rights movement?’. Hah.”

(Lees verder onder dit voorgestelde artikel)

“Othman El Hammouchi is niets minder dan islamist in maatpak”

“De meest geestelijk achtergestelde regio van gans Europa”

“Elke dag opnieuw verbaas ik me erover wat een ongeneselijk bekrompen, reactionair gebied Vlaanderen is. De meest geestelijk achtergestelde regio van gans Europa. Waar komt die primitieve woede, dat tribalisme, die ruwheid, die neiging tot samenzweringsdenken toch vandaan? Is het cultuur? Historisch? Mocht Vlaenderen ooit onafhankelijk worden, dan moeten we met Vilvoorde ervoor zorgen dat we bij Brussel komen. De rest mogen ze houden,” gaat hij verder.

Gisteren haalde hij ook zwaar uit naar Chris Janssens. Janssens postte namelijk een foto van zijn wagen waarmee hij naar de protestrit zou komen. “Als het stereotype van de impotente 50-jarige man die een jonge vrouw probeert te versieren met zijn dure auto een geografisch gebied was, dan zou het Vlaanderen heten,” reageert El Hammouchi.

EDIT: 

Othman El Hammouchi reageerde op Twitter en gaf een verklaring voor zijn uitspraak. “Ik wens dit fascistisch rioolkrantje eigenlijk liever geen aandacht te geven, maar mijn inbox heeft zich vandaag gevuld met haatberichten wegens hen. Dus hier is mijn repliek: Jullie hoeven mijn tweets heus niet op jullie website over te schrijven, ze zijn hier beschikbaar voor iedereen. De afkeer die ik heb ontwikkeld voor Vlaams-nationalisme ontspringt niet aan een vooroordeel, in tegendeel. Het is een na-oordeel. Ik geloofde in VL-nationalisme, ik zat in hun groepen, deed mee aan hun evenementen. Ik verdedigde hen wnr ze foute zaken zeiden. Ik voelde een grote affectie voor Vlaanderen. Maar het was nooit voldoende. Het VL-nationalisme van vandaag is inherent en onuitwisbaar racistisch, intolerant en haatdragend. Tenzij een minderheid zich volkomen onderwerpt aan al hun eisen zullen ze je nooit aanvaarden. Dat heb ik allemaal aan den lijve ondervonden, en zal ik bij gelegenheid uitgebreid vertellen. Het punt is: inclusief VL-nationalisme is vandaag onmogelijk. Ik voel me nu veel meer verbonden met Brussel en de Rand, en dat geldt voor de meeste jonge mensen die ik ken. Vlaanderen staat vandaag (jammer genoeg) voor bekrompenheid, intolerantie en haat. Dat zien we in de peilingen, dat (zien) we in de publieke opinie, dat zien we op het internet. Het spijt me dat ik daarmee op bepaalde tenen trap, maar het is de waarheid.”

1 REACTIE