Maggie De Block (Open VLD), minister van Asiel en Migratie, is bereid om nog eens 150 Moria-asielzoekers op te nemen. Dat sprak ze woensdagochtend af met de Griekse minister Giorgos Koumotsakos. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Eerder al toonde ons land zich bereid om 12 minderjarige vluchtelingen uit Moria op te nemen. Dit keer gaat het om 150 extra vluchtelingen. De Block toont zich bereid die op te nemen na de brand in het vluchtelingenkamp Moria. 

De Block had daarover woensdagochtend overleg met haar Griekse collega Giorgos Koumoutsakos. Vanochtend bekritiseerden de linkse partijen sp.a en Groen de minister nog, omdat naar hun zeggen, ons land niet genoeg deed. Onder meer Groen Kamerlid Wouter De Vriendt uitte daarover woensdag scherpe kritiek op Radio 1. 

Bij het overleg met de Griekse minister Koumotsakos is overeengekomen dat België 100 tot 150 “kwetsbare asielzoekers” zou opnemen. Daarmee bedoelt men, families met kinderen, moeders of ongetrouwde vrouwen. 

“Enkel een globale aanpak op Europees niveau kan een structurele oplossing bieden”, staat te lezen in een gemeenschappelijk persbericht van De Block en Koumoutsakos. België hoort door deze toezegging, samen met Duitsland, bij de Europese lidstaten die de meeste inspanningen leveren. 

1 REACTIE