De zogenaamde Vivaldi-regering lijkt dan toch in de maak. Er is een akkoord over enkele belangrijke krijtlijnen en ook stoorzender Georges-Louis Bouchez heeft zijn goedkeuring gegeven. Later vandaag worden de preformateurs bij de koning verwacht. Dat meldt VRT NWS. 

Maandag leek het verhaal van de Vivaldi-regering geschreven nog voor het echt begonnen was. De arrogante houding van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez zorgde naar verluidt voor veel ergernis bij de andere partijvoorzitters en het kwam zelfs tot een ultimatum: zonder Bouchez of niets.

De koning weigerde Vivaldi echter op te geven en weigerde dan ook het ontslag van preformateurs Egbert Lachaert (Open Vld) en Conner Rousseau (sp.a). Zij kregen de opdracht Vivaldi te reanimeren en lijken daar nu in geslaagd te zijn. Er werd zonet een akkoord bereikt tussen alle onderhandelende partijen over enkele belangrijke krijtlijnen voor de volgende regering. Ook MR-voorzitter Bouchez is akkoord, wordt uitdrukkelijk vermeld. 

Een regering met groenen, socialisten, liberalen en CD&V lijkt dan toch in de steigers te staan. Om 18u30 zullen de formateurs daarover verslag uitbrengen bij de koning, die mogelijks een formateur zal aanstellen. Namen als Paul Magnette (PS) en Alexander De Croo (Open Vld) worden daarvoor genoemd als grootste kanshebbers. Zij zullen dan als formateur en latere premier de regering samenstellen.